Tuesday, April 16, 2013

Untuk dia. Hey ! untuk dia. Hey ! Untuk dia ~~ *baca sambil nyanyi lagu #NajwaLatif*

salam readers.

tanggal 13 Februari 2013, merupakan tarikh akhir aku mencoretkan sesuatu dalam blog ni :)
semenjak ada instagram dan we chat and soon application ni,  aku dah kurang menulis apa2 untuk disharekan. Aku sampai lupa nak tulis apa,haha. banyak sebenarnya event2 best and penting yang aku lalui dalam tempoh ni, cuma xsmpat nak menaip. hehe :)

Tapi, tanggal 16/4/2013 ni, hati aku tergerak hati untuk menulis coretan tentang seseorang sahabat yang aku sayang.. aku sangat sangat sayag. Sebab, banyak suka, duka dan cerita yang kami kongsi bersama. Nama dirahsiakan terlebih dahulu.

Form 2 -   Bermulanya perkenalan kami. kawan2 biasa, sekadar kawan sama sekolah. 
                      haha..pandang sebelah mata je. xkenal pon xpe kot. err.haha

Form 3 -   Aku tahu dia rapat dengan seseorang yang aku admired, jadi aku poyo2 nak 
                       jadikan dia kakak angkat aku, hahaha.. padahal, same umur, dok gedik 
                        berangkat2..*rapat BERSEBAB detected.haha
                        waktu ni,  kami mula rapat.. Mcm2 yg dia ajar aku, n byak bnda jadi time ni. 
                       Antara perkara2 yg x dapat dilupakan waktu Form 3 :
                   
                   1) Dia ajar ak cara jawab soalan objektif untuk Geografi.. 
                        dia cakap, jangan pening2 
                       nak jawab, conteng2 sikit sambil baca soalan, terus bulat jawapan ikot instinct. 
                       Jangan padam bila dah bulat,, kaedah ini pada aku, sangat mudah diaplikasikan 
                       untuk murid malas cam aku. haha. Bila ak try time PMR, memang kiok -.-' 
                       Jangan pernah samakan otak yg dah abes baca satu buku dgan orang yg x bace 
                       ape2 ni, kaedah ni x sesuai diaplikasikan kpd aku, haha
                       otak ak dan dia umpama kuku ibu jari dengan kuku 
                        jari kelingking. haha  *don't do dis at home*

                2) Waktu ni, first time aku bagi dia hadiah bufday.. 
                         - butang bentuk epal *kuat memory aku
                           sebenarnya, tu butang aku beli untuk aku, tbe2 kat sekolah ak dengar kecoh 
                           cakap hari tu hari jadi dia, jadi, utk terpaksa jaga hubungan "kakak angkat" ni, ak 
                           pon bg pin tudung tu kat dia . hahahaha. *biasalah budak2 mana reti lagi*
                           bagi je apa adanya. pasrah


                3) Dia peroleh 9A PMR manakala aku 3A3B3C. zaman "kegemilangan" aku 
                    sebelum aku naik dari jatuh. hahahaha
                         lepas dia dapat 9A, dia pindah sekolah.
                         aku x perasan pon dia pergi, waktu ni, ak xde pape feel pon, hahaha
                          xde nagis2 lagsung waktu dia pindah sekolah. kikih.. 
                          perasaan betol2 sayang time ni x wujud lagsung, ses ak cakap.
                          JANGAN BINA PERSAHABATAN BERSEBAB, INI JADINYA. 


Form 4-      TAK BERKAWAN LANGSUNG 
*tengok, betapa teruknya sejarah persahabatan kami*
Form 5     - Kisah persahabatan kami tergantung seketika. 
                              sampailah, sewaktu tunggu 
                             keputusan Spm, kitorang berdua mula bercontact semula, melalui apa? melalui 
                            FB, hehehe. daripada fb lah, kitorang jadi geng balik, dan mula mengimbau 
                            kembali kenangan2 lama, selalu tido 4 -5 pg sebab on9 fb same2,hehe

 MULANYA, PERSAHABATAN YANG BETUL2 DIANGGAP SAHABAT

                            sampailah pada waktu anugerah kecemerlangan SPM 2009, dia datang tgok
                             aku waktu hari tu, dia ada datang bergambar sekali, 
                             **sebenarnya, dia muslihat lain, sebab tu dia datang.haha




sedikit coretan kenangan persahabatan kami :)
LEPAS SPM     - Jujur aku cakap, waktu ni lah waktu kami mula betul2 rapat.
                             Selalu cerita merepek2, sharing cerita suka duka.
                             Selalu kol bila sedih, bila perlu dan bila suka.
                             Suka sharing pasal resepi2, dan, dia sangat suka bagi motivate,
                             Yang paling best, buat kek deengan dia aritu, jadi hangus dan x jadi, hahahaha
                     
Pengorbanan terbesar yang selalu/pernah dia lakukan :
1) walaupun rumah jauh selang 3 daerah sebelum sampai ke rumah aku, dia tetap antara yang selalu datang rumah aku (betol ke 3 daerah ?)haha -dalam 45/30minit gitu jarak
2) dia ambik aku kat ktm tengah2 pagi, sebab xnak biarkan ak sorang2, siap tido umah dia 3 hari 2 malam, ni buat aku malu dgan family dia,hehe
3) dua2 kuat berjalan. lagi2 kaki shoping kain kat Jalan Masjid India.
4) yang paling aku pelik adalah, bila aku kat perlis, dia kat Selangor... time  ni lah yang buat ak selalu dating dengan dia.. masa dekat dulu, x pernah kuar sekali pon, hehe
5) Antara penyimpan rahsia peribadi terbesar. haha *krik. krik...
6) InsyaAllah, semoga kita sama2 bahagia bersama jodoh masing2, keh keh, insyaAllah.

jadi, sempena hari lahir beliau tanggal 15 April, lahirlah seorang kelakar, otak advance, penyayang, kurang sabar (krooh,kroooh), comel, bijak, genius, tegas ini ke dunia. Walau pelik macam mana pon perangai dia, kaki skype, kaki wechat, kaki nyanyi kat wechat aku, pem'brust' semangat aku,

WE ACCEPT EACH OTHER
sanah helwah, NURSOFINA BINTI MAHMUDIN !!!

Kecomelan terpancar :)

kaki shopping #time dating kat SOGO u'olls. hehe

*buat shabat2 yg tidak disebut namanya, sila tggu turn anda punya bufday.hahaha*

coretan dari hati yang tulus ini,
with full of LOVE,
shasha kuat nangis, haha..









3 comments:

Anonymous said...


[url=http://blue-pil.com/en/item/generic_xenical.html]buy xenical[/url]

GOWOU said...

shasha kuat nangis! :D

dheera said...

soooooo shuwettttt!!

seronok baca. eksaited gak, kot kita ke, hakhak