Thursday, November 22, 2012

Hubungan adek beradik

aku sayang sangat dengan smua adek beradik aku :)
Tahniah Nor Shahira binti Saroni :) peroleh 4A1B (science) dan 84.8% (PSRA)

gambar latest dia :) waktu dia darjah 6 *2012

~sebelum~ 
adek beradik aku..
6 orang lelaki dan aku hanya mempunyai seorang adek perempuan.
Jujur ak kate, BEFORE NI ,aku paling x rapat adek perempuan aku..
ni mgkin sebab ak trauma dulu, dulu, ak rapat sangat dgan arwah kakak aku :')
dia mnggal waktu dia berumur tgkatan 5, waktu tu, ak baru darjah 5.
semenjak dia mnggal, ak dah x rapat dgan adek ak ni,
sebab, waktu tu ak pkir, ak x dapat kasih sayang seorang kakak,
dan, ak rase adek ak pon patot rase bnda yg same dgan aku.
dalam tempoh tu,
aku x tahu nape, ak asyik nak marah dia je. setiap apa yg dia buat, semua x kena pada mata aku
kadang2, even nak ambil air kat dapur pon, mesti aku paggil dia suruh ambikkan.
bila ada makan cam aiskrim ke yg perlu kogsi berdua2, msti ak x plih dia sebagai partner ak,
sebab ape ? ntah la, kalau ak partner dga dia, mesti ak ambik lebih, dia dapat sikit.
haha. mak ak slalu kata ak dengan dia "macam anjing dgan kucing"

tapi cuma 1 je yg tetap x berubah, gaduh macam mane pon, kitorang tetap tido sekatil,
cuma, x tau nape, suka sangat gaduh. gaduh bukan biasa2, 
sampai nagis2, haha, 


The only sister a had :')
~selepas~ 
semua ni berakhir bila mana aku mula sambung belajar kat IPG perlis. waktu ak berumur pertengahan 18 tahun.. 

gambar ni diambil pada tahun 2010. waktu mula2 ak nak sambong belajar kat IPG . ape ke mimpi ktorang ambik gmbar berdua -.-"

sekarang ni, semenjak ak belajar jaoh dari rumah dan jarang balik,
aku makin sayang dgan dia, hehe *malu nya ngaku
harap2 dia x bace blog ni, kalau x, mesti malu nak hadapi dia stiap hari,
sekarang ni, dia pandai dah dok anta2 msg kat aku guna phone mak,
hehe, tanya kabar la, tanye nak balik bila,

kalau dulu kitorang x boleh sebelah,                                        sekarang ni, asyik berkepit je..
kalau dulu kitorang asyik x nak jd partner,                     sekarang teros jadi partner tetap ^_^
kalau dulu x share lagsung rahsia,                           sekarang semua yg berlaku ak cter kat dia,
kalau dulu dia kecik,                                                               sekarang dia dah darjah 6, *haha
kalau dulu aku x ambik tahu pasal skola dia,        sekarang ak siap jadi guru PBS kat skola tu :)
kalau dulu dia x pernah cita ak kat kwn2 dia,                  sekarang semua kawan dia aku kenal
kalau dulu dia banyak diam dalam bilik,                                    sekarang dia gelak x hengat -.-"

Memang berbeza dulu dan sekarang :) alhamdulilah, aku gmbira Allah bagi kesempatan untuk ak jadi lebih matang dan mengharghai adek-beradik ak :)

Papepun, x dinafikan, aku dapat rase, semua adek-beradik ak sayang sangat kat aku , hehe, **perasan betol, tapi ni serius :) mgkin peribadi ak yg gila2 dan banyak ckap ni, buat ak jadi camni, papepun, antara kami, saling menyanyagi :) insyaAllah

Kenakalan dorang semua buat peace atas kepala aku -.-" *ingat ak ni stand camera ape.

apa2 pon,, hargai lah keluarga anda semua, setinggi mana pon kita belajar, jangan lupa balik kampung bila cuti2,, jangan lupa hantar sms tanya khabar, sayangi  mereka semua <3 br="br">
sincerely,
ME :'D
**happy wif family in holiday
tbe2 nak post camni sebab terbace post bestren , di blognya ---> PINA



3 comments:

Pina :) said...

Menarik :)

dheera said...

terharu.betul tu sha..aku pn xrapat ng adik perempuan aku tpi bila dah berjauhan kita rasa bersalah dan rasa nak betulkan kesalahan kita tu..

CikguShasha ^ ^ said...

@pina - hehe, tq