Sunday, December 18, 2011

recall cerita lame2,

TANGGAL 19 DISEMBER 2011
(1.30 am)

hmmph, nak tau x ,, aku rase, dalam mase 1 tahun setengah ni, ak dah berubah banyak sangat2
pada mulanya, aku masuk UIA, yup ! aku lakukan
perubahan drastik !!! -.-

lepas sebulan, masuk IPG perlis,
masuk2 kena tarik dalam bdan dakwah (mula2 x ikhlas masuk ni).
aku mula jadi orang lain,
yer, totally different dengan diri aku sendiri !!

1-aku mula takut untuk jadi diri aku sendiri
2-aku lebih suka x tunjuk sangat diri aku
3-jarang keluar rumah jumpa kawan2 dah
4-kalau family berhenti pekan, lebih prefer tempah dari dalam kereta je
5- mula malu tulis status2 fb yang berunsur personal
6- gambar habis banyak private
7-kurang dah share personal ke khalayak

ni semua akibat aku kena tegur dengan someone mengenai blog aku ni
someone kata, kata kat aku,

"jangan show off sangat diri kat internet" ,

then, semenjak tu,,
aku x tulis sangat blog semenjak tu
aku lebih prefer tulis diari (ala yang buku tu, warna warni kot -.-)
yang lebih private,

yup, memang best sangat2 tulis diari ^^ aku suka sangat2, best wook =)
kadang2, bila aku pkir2 semula, salah ke ?? salah ke?? salah ke??? salah ke nak jadi remaja biase ? adakah aku terlalu mengikut mereka2 yang syadid, hinggakan aku sendiri hampir tersungkur ?mungkin cara berubah aku yang salah?
hmmph, , tadi, aku berfikir sejenak,, kenapa mesti aku perlu jadi orang lain ?

yer, aku tau batas2 di alam maya, tapi, salah ke aku ? Ya ALLah, aku x pernah niat yang jahat2 tu,, walaupun aku berblogging , aku rase, aku x melanggar syariat,insyaAllah

so, mulai hari ni, aku dah ambik keputusan, ak nak mula semula menulis blog,
seronok jugak tulis blog, bila bace2 semula yang lame2, best jugak =)
aku nak jadi diri aku sendiri =) !!
yup,, i love the way you are =) !!

*you kat atas tu, merujuk kepada diri aku sendiri, alhamdulilah ^^

4 comments:

cik diamond said...

hoyeaaaaah sha....be urself...Allah xlarang pun kite b'blog..yg salahnya bile kite show off sgt...=)keep writing!

izahanid said...

x salah pon selagi kita tau batasnya:)

shasha said...

yup, i will keep writing :')

shasha said...

insyaALLah, saya akan sebarkan selagi mampu :')